Plaats van bevallen

Het moment is aangebroken dat je gaat bevallen. Spannend, maar ook heel leuk. De bevalling mag beginnen in de periode tussen de 37 en 42 weken. Indien je zwangerschap goed verloopt en er geen medische noodzaak bestaat om in het ziekenhuis te moeten bevallen, dan kan je zelf beslissen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Kies voor die plek waar jij en je partner je het prettigst bij voelen. Deze beslissing staat niet vast, je kunt er altijd op terugkomen.

Tijdens een thuisbevalling kan je je eigen sfeer creeeren. Wij zullen je samen met een kraamverzorgster begeleiden tijdens het hele proces. Een thuisbevalling is alleen in jouw voordeel als je er zelf ook achter staat. Een bevalling verloopt vlotter als je in een omgeving bent waar je je veilig en vertrouwd voelt. Voor de een is dat thuis, voor de ander is dat in het ziekenhuis.

Bevallen in het ziekenhuis is poliklinisch en betekent dat je enkele uren na de bevalling of de volgende ochtend weer naar huis of naar het geboortehotel gaat. In het Haga Ziekenhuis beval je op de lokatie Leyweg, de 2e etage. Ga het ziekenhuis binnen bij de spoedeisende hulp. Je mag langs de rij wachtenden bij de balie lopen en aan de baliemedewerkster melden dat je gearriveerd bent. Je wordt dan zo spoedig mogelijk opgehaald.

Tijdens de bevalling zullen wij je bijstaan samen met een kraamverzorgster van het Geboortehotel. Daarom is het zaak om je in te schrijven bij www.geboortehotel.com voor de bevalling in Haga Ziekenhuis. 

Indien er een complicatie ontstaat tijdens de bevalling, wordt de bevalling overgenomen door de gynaecoloog en een gespecialiseerde verloskundige. Jij hoeft niet meer verplaatst te worden en blijft in dezelfde kamer.

In het Westeinde ziekenhuis kan je bevallen op de 13e etage, in de Geboortekliniek. Als er een complicatie ontstaat tijdens de bevalling moeten we jou of de baby verplaatsen naar een andere etage. De gynaecoloog of kinderarts komt niet naar de 13e etage. 

Na de bevalling kan je er voor kiezen om (met je hele gezin of alleen met je partner) een nacht of paar nachten te blijven logeren in het Geboortehotel op de 3e etage van het Haga Ziekenhuis. Hier is 24 uur per dag een kraamverzorgster aanwezig. Wij raden je aan om eens te gaan kijken of een informatieavond te bezoeken in het Haga Ziekenhuis.

Ook na een bevalling in het MCH Westeinde kun je een paar dagen blijven. Je verblijft dan met je baby in de geboortekliniek. 

Mochten er tijdens de bevalling complicaties zijn of dreigen te ontstaan, dan wordt je overgedragen aan de gynaecoloog en beval je altijd in het ziekenhuis.

Anno verloskundigen
Vlierboomstraat 567, 2564 JH Den Haag
Zonneoord 288, Den Haag
070 323 0045