Kraamzorg

De kraamverzorgende komt de eerste zeven tot acht dagen na de bevalling een aantal uren per dag bij je thuis. Hoeveel dagen en uren is afhankelijk van je verzekering. Als je in het ziekenhuis bevalt, gaan de dagen die je in het ziekenhuis verblijft van de zorg thuis af. De kraamverzorgende geeft informatie over de verzorging en voeding van je baby, doet dagelijks een aantal controles en is voor jou en je partner een vraagbaak.

Als je kraamzorg geregeld hebt, dan is de kraamverzorgster bij jullie in huis om de eerste vragen te beantwoorden en zij houdt in de gaten of alles normaal verloopt. Indien dit niet het geval is, zal zij ons daarvan op de hoogte brengen, zodat wij hier naar kunnen handelen.

In het Rode Kruis Ziekenhuis is op de 5e etage het Geboortehotel gevestigd. Nadat je bevallen bent, kan je er voor kiezen om (met je hele gezin of alleen met je partner) een nacht of paar dagen te blijven logeren. Er is daar 24 uur per dag een kraamverzorgster aanwezig. Je kan naar huis gaan wanneer het jullie uitkomt. Vraag wel bij je verzekering na wat de kosten zijn. Er zijn verschillen in wat verzekeraars vergoeden.

In het MCH Westeinde is de geboortekliniek gevestigd op de 13e etage. Ook hier kun je na de bevalling een paar dagen blijven.

Anno verloskundigen
Vlierboomstraat 567, 2564 JH Den Haag
Zonneoord 288, Den Haag
070 323 0045