Tijdens de zwangerschap krijg je twee standaardecho's aangeboden, waar je gebruik van kunt maken:

  • termijnecho
  • 20-weken echo (SEO)

Daarnaast kan het zijn dat wij het om medische redenen noodzakelijk vinden om nog extra echo's te maken. Dat kunnen bijvoorbeeld groei-echo's of liggingsecho's zijn. Je mag natuurlijk altijd besluiten om naast deze echo's pretecho's te laten maken. Afgezien van de 20-weken echo en de pretecho's kunnen de echo's gemaakt worden op onze lokatie aan de Vlierboomstraat.

Termijnecho

Dit echoscopisch onderzoek zal plaatsvinden tussen de 9de en 12de zwangerschapsweek. Deze echo zal duidelijkheid geven over hoe ver je zwanger bent en wat je uitgerekende bevallingsdatum is.d

Structureel echoscopisch onderzoek (SEO) 

Deze echo vindt plaats tussen de 18 en 22 weken zwangerschap. Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van de baby, of er voldoende vruchtwater is en of het kindje goed groeit. Bovendien krijg je mooie foto's van jouw kindje en kun je zien of het een jongetje of een meisje is. De 20-weken echo is een redelijk betrouwbare manier om ernstige aangeboren afwijkingen op te sporen. Kies je ervoor deze echo te laten doen, realiseer je je dan dat je te horen kunt krijgen dat er afwijkingen te zien zijn. Indien dit het geval is, wordt je doorverwezen naar de gynaecoloog voor een uitgebreid echoscopisch onderzoek. Realiseer je bovendien dat deze echo geen 100% uitsluitsel geeft over de gezondheid van het kind. Niet alle afwijkingen kunnen gezien worden op de echo, dus het geeft geen garantie op een gezond kind. 

De echo vindt plaats bij echopraktijk Het Haagse Hof en de verwijzing krijg je bij het eerste bezoek van ons mee.

Lees de folder voor meer informatie /anno/_sitefiles/file/48904_09-Folder_SEO_2012.pdf

Pretecho

Tekst Echopraktijk Het Haagse Hof.

Anno verloskundigen
Vlierboomstraat 567, 2564 JH Den Haag
Zonneoord 288, Den Haag
070 323 0045