Wie zijn wij?

Verloskundigen

Wij werken met een vast team van vier verloskundigen: Chantal van der Vliet, Anke Selles, Carola Keijsper en Peggy de Jonge. Tijdens de zwangerschap leer je ons allemaal kennen. Uiteindelijk zal één van ons de bevalling begeleiden. Wie dat zal zijn, is afhankelijk van wie er op dat moment dienst heeft. Ook komen we na de bevalling nog een aantal keer bij je langs in het kraambed. Gedurende dit gehele traject bewaken wij het normale verloop van de zwangerschap, bevalling en kraambed. Indien er een indicatie ontstaat, zullen wij je doorverwijzen naar gynaecoloog, huisarts of kinderarts. Wij zijn aangesloten bij de KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Via deze beroepsorganisatie zijn de betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacyreglement geregeld (www.knov.nl).

Chantal van der Vliet
Sinds 1998 werk ik bij Anno. Ik houd me bezig met het begeleiden van de studenten die bij ons stage lopen. Verder heb ik de echo-opleiding gedaan en heb ik plezier in het maken van echo’s. Ook onderhoud ik de intensieve contacten die wij hebben met het Hagaziekenhuis en het Geboortehotel. Maar het belangrijkste is dat ik het werk als verloskundige heel leuk vind, erg afwisselend. Het is bijzonder om elke keer weer bij een geboorte betrokken te mogen zijn. Zelf ben ik getrouwd en heb drie kinderen, een meisje en twee jongens

Anke Selles
Ik werk sinds 1997 als verloskundige en ben sinds 2000 verbonden aan de leukste praktijk van Den Haag. Na al die jaren vind ik het nog steeds een bijzonder en fascinerend vak. Naast mijn werk in de praktijk houd ik mij veel bezig met regionale en landelijke ontwikkelingen. Ik werk intensief samen met de gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg om de geboortezorg in Den Haag te verbeteren. Ik houd me bezig met wetenschappelijk onderzoek en help onze beroepsorganisatie om landelijke richtlijnen te ontwikkelen. Tevens ben ik docent en geef ik bijscholingen en trainingen aan verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgsters. Thuis heb ik een man en drie kleine kinderen, 2 meisjes en een jongen.

Carola Keijsper
Ik ben sinds 2002 werkzaam bij Anno. Ik ben trots op onze praktijk en mijn collega's en dat ik heb mogen meehelpen Anno te ontwikkelen zoals ze nu bestaat. Het geeft mij een bijzonder gevoel een zwangerschap en bevalling te mogen begeleiden. Tevens werk ik met veel plezier als echoscopiste. Ik woon samen met mijn vriend en samen hebben we drie kinderen.
 
 

Peggy de Jonge
In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige waarna ik op verschillende plaatsen heb gewerkt. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Anno en ik voelde me daar gelijk op mijn plek. Ik vind het iedere keer weer een bijzondere gebeurtenis als ik getuige mag zijn van een bevalling. Verder maak ik sinds 2012 echo's. Vooral de vroege echo's vind ik erg leuk om te doen omdat het zo bijzonder is dat mensen hun kindje voor de eerste keer zien. Daarnaast zet ik mij momenteel in voor de innovatie van geboortecentrum van het Haga Ziekenhuis.

 

Praktijkassistente

Jet Enthoven
Sinds 2005 ben ik werkzaam als praktijkassistente bij Anno. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de praktijk. Geen dag is hetzelfde wat het erg leuk en afwisselend maakt. Met mijn 12 jaar ervaring als kraamverzorgende heb ik veel kennis en kan ik veel vragen beantwoorden. Ik ben getrouwd en de trotse moeder van drie volwassen kinderen.

Waarnemers

Ook wij gaan wel eens met vakantie of hebben bijscholing. Tijdens zo’n periode of dag wordt ons werk overgenomen door een waarnemend verloskundige. Camille Verstraete is onze vaste waarneemster in de praktijk. Wij streven er naar onze vaste waarneemsters in te schakelen, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Daarom kan het wel eens gebeuren dat je een nieuw gezicht ziet tijdens je zwangerschap, bevalling of kraambed

Studenten

We zijn er trots op dat onze praktijk een opleidingspraktijk is. Dat betekent dat je zo nu en dan kennis kunt maken met een student die je, afhankelijk van zijn of haar opleidingsniveau, deels of volledig zal begeleiden. Hierover word je geïnformeerd door een brief in de wachtkamer. Wij begeleiden studenten Verloskunde, Huisartsen in opleiding en Gynaecologen in opleiding. Als je het niet op prijs stelt om door een student begeleid te worden, laat het ons dan weten. Wij zullen hier dan rekening mee houden.

Wetenschappelijk Onderzoek

Soms wordt onze praktijk benaderd om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. Als wij het onderzoek nuttig vinden, kan het zijn dat je gevraagd wordt mee te doen. Van belang is om te weten dat het hier gaat om niet-commerciële wetenschappelijke onderzoeken. Natuurlijk is deelname niet verplicht.

Workshop op de praktijk

Irma Kemper geeft op onze lokatie aan de Vlierboomstraat elke maand de workshop 'Bevallen vol vertrouwen'. Irma is gespecialiseerde verpleegkundige op de verloskamers van het Haga Ziekenhuis en tevens bevallingscoach. Op deze avond gaat zij in op de bevalling en hoe je je kunt voorbereiden.

De workshop duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Inschrijven kan via de website www.bevallenmetlove.nl

In januari 2015 zijn we gestart we met het geven van borstvoedingscursussen op de praktijk. Deze cursus duurt 2 avonden en is een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding. Hierdoor verhoog je de kans van slagen van de borstvoeding. Deze cursus wordt gegeven door de lactatiekundigen van Careyn Kraamzorg. De kosten zijn 32.50 per aanmelding en wordt door een aantal verzekeraars vergoed.

De data voor 2018 zijn:

  • 12 en 19 februari
  • 16 en 23 april
  • 2 en 9 juli
  • 17 en 24 september
  • 29 oktober en 5 november
  • 10 en 17 december

Je kunt je aanmelden op het telefoonummer 088-1239999 of per mail aan info@careynkraamzorg.nl

 

Anno verloskundigen
Vlierboomstraat 567, 2564 JH Den Haag
Zonneoord 288, Den Haag
070 323 0045